A spanyolországi Gandiában rendeztek nagy nemzetközi versenyt, melyen 10 országból 140 induló vett részt. Háromfős csapat- és egyéni versenyt is rendeztek.

A magyar A csapatba Babos Gábor (SZJKK), Váradi Ábel (MJKK), Dubi Sándor (SZJKK), a B csapatba Szegőfi Ákos (Budapest Főnix), Tóth Balázs (Szeged Kendo), Dubi Attila (SZJKK) került.

A finálét éppen a két magyar gárda vívta, amit a „fiatalok", vagyis a B csapat nyert meg.

Tóth Balázs, Dubi Attila, Szegőfi Ákos

Az egyéni küzdelmek során Dubi Attila első, testvére, Sándor harmadik lett. Attila nagyon erőteljes és koncentrált vívással tudott nyerni, a döntőben egy korábbi spanyol válogatottat, az elődöntőben egy volt francia válogatottat vert meg. Mindketten voltak már Európa-bajnokok.

A versenyt egy kétnapos edzőtábor előzte meg, amit Eiga Naoki 8 danos mester vezetett, s aki világ- és japán bajnok is volt.

Álló sor: Szegőfi Ákos, Babos Gábor, Tóth Balázs, Váradi Ábel, seizaban: Dubi Attila, Eiga Naoki, Dubi Sándor

„Ez is volt az egyik fő ok, amiért kimentünk erre az eseményre. A másik, hogy gyakoroljunk a meglehetősen furcsa spanyol stílus ellen. A csapat jól végrehajtotta a feladatokat és elértük a kitűzött célunkat. Jól zártuk az évet, most a jól megérdemelt karácsonyi pihenő következik, ránk fér a pihenés. Januártól ismét az edzéseké a főszerep" – foglalta össze röviden az élményeit Dubi Sándor.

Tóth Balázs, Dubi Attila, Szegőfi Ákos

Forrás: kisalfold.hu