Nagyon fontos kérdés, hogy a digitális technológiával és információkkal telített világunkban milyen irányú lesz az értékek változása, milyen jövőképe lehet az egyéneknek és a közösségeknek. Japán a legmodernebb trendeket és a legősibb hagyományt ötvözte sikeresen. Ennek esszenciáját mutatja be Budapesten előadásában Eiga Naoki, a kendo, a japán kardművészet mestere.

Ha meg szeretnénk érteni, hogy Japán miért sikeres mind gazdaságát tekintve, mind az értékközvetítésben, akkor érdemes a legősibb, ma is élő hagyományt megismerni a kendo, a japán kardművészet kultúráját, szemléletét, szellemiségét. A kendo egyszerre mutatja és tanítja meg, hogyan legyünk nagyszerű sportolók, a hétköznapok értékrendjében eligazodni képes, törekvő, a munkát és elszántságot egész életünk során értéknek tekintő emberek.

Április 22-én, a budapesti Tüskecsarnokban Eiga Naoki mester Magyarországon tart előadást, filmvetítést arról, mi az, amit a kendo megtanít, és ez hogyan alkalmazható a mindennapi életben.

Eiga Naoki mester kendo világbajnok és hazájában, illetve Ázsiában, USA-ban olyan elismerésnek és népszerűségnek örvend, mint Christiano Ronaldo a futballt szerető nemzetek körében. 1990-ben csatlakozott a Hokkaidói rendőrséghez, jelenleg a Hokkaidói Rendőrakadémia igazgatójaként szolgál.

 

Hogy miért éppen hazánkba látogat a kendo egyik élő legendája?

Mert Magyarország a világ egyik legerősebb kendós nemzete. A férfiak Európában a második, míg a nők a 4.helyen helyen állnak a ranglistán. A magyar férfi válogatott  egymást követően elnyerte a 3. helyet a világbajnokságon 2012-ben és 2015-ben.

Regisztráció az eseményre itt lehet. Katt!