A hétvégén Budapesten rendezett 28. Kendo Európa-bajnokságon minden kategóriában a franciák vehették át az aranyérmet, de mi, magyarok is két bronzéremmel gazdagodtunk.

A kendo a japán kardvívás ma is élő és nagyon népszerű hagyománya. A ken a kardot, míg a do az utat jelenti. Kendozni tehát annyit tesz, járni a kard útján, azaz folyamatosan fejleszteni önmagunkat, gyakorolni az alázatot, az őszinteséget és az igazságosságot, illetve az életet a legfontosabb értéknek tekinteni.

ekc 2017 Eb

Szegőfi Ákos torokszúrással szerez pontot a svédek ellen

A kendo azonban nemcsak filozófia, hanem versenyzési lehetőség is, kemény és összetett mozgás. Az egyik legrangosabb megmérettetése az Európa-bajnokság. Magyarország május 12-14 között a Tüskecsarnokban immár negyedszer adott otthont az Európa-bajnokságnak.

ekc 2017 Eb

Kocsis Barbara, Fodor Ágnes, Bővíz Marina

Horváth Orsolya, Lukács Zsófia, Szabó Emese

A kendo Európa-bajnokságok történetében az idei viadal kiemelkedő volt sok szempontból: 40 országból több, mint 400 nevezés érkezett. Ilyen nagy méretű versenyre a kendo európai történetében még nem volt példa.

ekc 2017 Eb

ekc 2017 Eb

Vadadi Zsolt (Magyar Kendo Szövetség elnöke), Dubi Sándor, Tóth Balázs, Babos Gábor, Seress Zoltán, Abe Tetsushi, Németh Péter; térdelnek: Usui Atsuto, Dubi Attila, Komjáti Tamás, Szegőfi Ákos, Lukács Marcell

Magyarország a kendo világában előkelő helyen szerepel. A férfi válogatott az európai ranglista 2. helyét, míg a nők a 4. helyet foglalják el. Az Európa-bajnokság előtt az volt a kérdés, hogy a megfiatalodott magyar válogatott keret hogyan fog megbirkózni az elődök tekintélyt parancsoló múltjával. Annak ellenére, hogy a 2017-es Európa-bajnokságot a franciák minden kategóriában uralták, a fiatal magyar válogatott is kiválóan szerepelt. A férfi és a női válogatott a csapatversenyben bronzérmet szerzett, míg Dallos András a juniorok között Küzdő szellem (Fighting Spirit) díjat kapott.